tisdag 18 januari 2011

Tankar om manligt och kvinnligt

Den manliga energin säger ljus och den kvinnliga säger mörker.
Den manliga säger kallt och den kvinnliga säger varmt.
Den manliga säger intellekt och den kvinnliga säger intuition.
Det manliga säger tanke och den kvinnliga säger känsla.
Den manliga säger struktur och den kvinnliga säger flöda fritt.
Den manliga säger handling och den kvinnliga säger vila.
Den manliga säger nu och den kvinnliga säger sen.
Den manliga säger ge och den kvinnliga säger ta emot.
Den manliga säger kontrollera och den kvinnliga säger ha tillit.

Vad händer då om vi bara lever i den manliga energin?
Vi tänker ut vad vi ska göra i olika situationer och sedan handlar vi utifrån det oavsett vad som händer och oavsett hur det känns i hjärtat. Det var ju detta jag bestämde och då ska jag minsann fullfölja det också, inget ska stoppa mig. Vi kanske går på en smäll, men vi reser oss igen och fortsätter på samma väg. Vi går en liten bit till, får en smäll till, reser oss och fortsätter på samma väg. På samma sätt fortsätter vi tills vi antingen kommit i mål eller ramlat ihop utan att orka resa oss. Om vi kommer i mål tänker vi ut vad nästa steg är vi ska ta och samma resa fortsätter igen fast denna gång med lite mindre energi än när vi började den första resan.

Vad händer då om vi bara lever i den kvinnliga energin?
Vi sitter i soffan och känner att vi vill ha något nytt i vårt liv. Vi sitter kvar i soffan och väntar på att det nya ska komma in i vårt liv. När det nya inte kommer som vi vill blir vi ledsna och känner att vi inte duger något till en stund. Sen känner vi att det är något annat vi vill ha i vårt liv så vi sitter kvar i soffan och väntar på att det nya ska komma och samma resa fortsätter igen. Kanske har vi under tiden vuxit och lärt oss lite mer om oss själva och om vad vi vill ha i vårt liv eller också så blir vi deprimerade och känner att inget är meningsfullt för vi får ju ändå inte det vi vill ha.

Vad händer då om vi använder oss av både den manliga och den kvinnliga energin utan att de är integrerade?

Vi tänker ut vad vi ska göra i olika situationer och sedan handlar vi utifrån det oavsett vad som händer och oavsett hur det känns i hjärtat. Det var ju detta jag bestämde och då ska jag minsann fullfölja det också, inget ska stoppa mig. Vi kanske går på en smäll och den kvinnliga energin tar över, vi sätter vi oss i soffan och känner att vi inte duger till, detta var nog inte rätt väg. Vi sitter kvar i soffan och väntar på att något annat ska komma in i vårt liv. När det nya inte kommer som vi vill blir vi ledsna och känner igen att vi inte duger något till. Då tar den manliga energin över igen och vi reser oss upp och fortsätter på samma väg, kanske med en annan inriktning men fortfarande utan att känna in hur varje steg känns, vi går en liten bit till och faller sedan ihop igen och sätter oss i soffan och känner oss små, eller så kommer vi i mål pustar ut och börjar planera för nästa steg.

Vad händer då om vi integrerar den manliga energin med den kvinnliga?

Vi känner i hjärtat att nu är det dags för något nytt i mitt liv. Sätter oss i soffan och funderar ut vad det skulle kunna vara. När vi kommer på vad det nya skulle kunna vara känner vi efter i vårt hjärta, hur känns det? Känns det varmt och gott, eller känns det hårt och jobbigt? Känns det varmt och gott sätter vi oss och strukturerar upp hur vi skulle kunna gå tillväga för att komma till målet, gör de saker vi kan göra direkt och väntar sedan in tills det är dags att ta nästa steg. Under tiden vi väntar känner vi efter vad vi behöver just nu för att stärka oss och må bra så att vi har full kraft när det är dags att ta nästa steg. Vi väntar in med öppet hjärta och öppet sinne för universum att ge oss det tecken vi behöver för att gå vidare och följer sedan tecknet och gör det som leder oss till vårt mål. Om den väg vi från början stakat ut, visar sig gå emot intuitionen eller tecknet vi fått, sätter vi oss ner igen och strukturerar om vägen så att den passar vårt hjärta. Vi går i mål, kanske inte exakt det mål vi tänkte oss från början men vi är fulla av energi och ser att detta faktiskt var ännu bättre än vad jag planerade från början. Vi vilar nu i detta nya och firar att vi kommit i mål och lyckats göra vad vi föresatt oss och att vi har fått in något nytt i vårt liv.

Vi som lever i Norden har ju våra årstider som också de är kvinnliga eller manliga.

Vintern är manlig energi, våren en övergång till den kvinnliga, sommaren kvinnlig och hösten en övergång till den manliga.

Under sommaren stärker vi vår manliga energi alltså exempelvis genom att göra saker och vara mycket utomhus, träffa mycket folk, få inspiration, fylla på ljus.

Under vintern stärker vi vår kvinnliga energi exempelvis genom att vara mycket hemma, ta hand om hemmet och oss själva, umgås med de nära och kära. Vila.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar